Twee september komt dichterbij. Ben jij iemand die opgelucht is dat het straks terug school is of kan voor jou de schoolvakantie niet lang genoeg duren? Ik hou wel erg veel van de herfst die er staat aan de komen, maar ik heb wel moeite om terug in de regelmaat van de vroegere ochtend-shift te komen. Met een paar slimme trucs verloopt de eerste schooldag bijna zo vlot als een militaire operatie :-).

6 tips voor een ochtend-shift zonder stress en zonder verpakkingsafval :

  1. Download deze weekplanning template. Maak een weekmenuplanning voor het avondeten en maak extra porties om de dag erna mee naar school of het werk te nemen.
  2. Maak ‘s avonds de lunchpakketten en drinkbussen al klaar en zet deze in de koelkast.
  3. Maak of zet ook de snacks klaar zoals rauwkost, fruit, nootjes of een gezonde koek.
  4. Dek na het avondeten meteen de ontbijttafel.
  5. Boekentassen staan ‘s avonds klaar.
  6. Leg de outfits klaar voor de volgende dag.

Back to school – Zero Waste style.

In de meeste scholen moeten de kinderen hun afval terug mee naar huis nemen en gelijk hebben de scholen. Met een lunchbox en een drinkbus ga je voor afvalvrij én je bespaart ook nog eens veel geld. Het is kostelijk om voor elke schooldag een drankje van de supermarkt te voorzien. Met een drinkbus is dit probleem snel van de baan.

Wat je beter NIET kan doen is PET flessen hervullen. Ze zijn daar ook niet voor gemaakt. Bacteriën zetten zich vast aan de ribbels van de PET fles. Maar ook herbruikbare drinkbussen moeten na gebruik goed afgewassen worden. Ik las dit artikel over hoe een drinkbus meer bacteriën kan bevatten dan een wc bril. Jakkes ! 🙂

De Drink Big aluminium drinkbussen  gaan lang mee en Drink Big draagt bij aan het verwijderen van plastic uit de oceaan. 10% van de opbrengst van het bedrijf wordt gedoneerd aan The Ocean Cleanup. The Ocean Cleanup is een organisatie zonder winstoogmerk, die geavanceerde technologieën ontwikkelt om plastic afval uit de oceanen te halen.

Individueel verpakte snacks en koekjes dragen ook bij tot een volle vuilbak en gezond zijn deze snacks meestal niet. Geef druifjes, nootjes, kerstomaatjes enz. mee in een doosje van thuis. Of bak zelf koekjes – als je tijd hebt.

Met een MonBento box kan je veel – of weinig – eten meenemen. Je hebt twee afsluitbare ‘verdiepingen’ en nog een apart doosje. Je kan er de klassieke boterham in doen of de restjes van de vorige dag en een snack. Voor de kleintjes is één deel genoeg, voor de grotere eter gebruik je de twee bakjes die volledig afsluitbaar zijn. Neem een bamboe bestekset mee en eet je lunch buiten in het zonnetje.

In de grootste eco-webshop van België en Nederland vind je alles voor een zero waste levensstijl én voor gezonde biologische voeding. Kazidomi werkt met een lidmaatschap. Met mijn persoonlijke code ANNEDRAKE20 geniet je van 20% korting op je lidmaatschap en daarmee kan je met grote kortingen aankopen doen. Hoe dit werkt lees je op de website van Kazidomi.

Welke zijn jouw goede voornemens of tips voor een goede start van het nieuwe schooljaar?

 

Anne Drake Ecologie op hoge hakken

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.