Hou jij ook van een zomerse picknick? Bij mooi weer is het heerlijk om een picknickmand samen te stellen en buiten te eten met vrienden of familie. Zalig vind ik het om op voorhand na te denken over welke hapjes we gaan meebrengen. Een Zero Waste picknick is er een zonder plastic. Gelukkig is er intussen voor elk wegwerp artikel een herbruikbaar alternatief. Wegwerp bekertjes, borden en bestek zijn uit den boze. We nemen onze borden en bestek van thuis mee. Tussen de borden leggen we stoffen servetten om ze te beschermen tijdens het transport. Ik heb geïnvesteerd in een bamboe bestek setje met een rietje voor onderweg en ik ben er helemaal gek op. Het weegt niets en het zit opgerold in een klein etui. Je kan het setje heel gemakkelijk kwijt in je handtas of binnenzak van je vest. Bamboe rietjes kan je perfect schoonmaken met een borsteltje.

 

 

 

 

 

 

 

In mijn zero waste picknick menu voorzie ik eigenlijk ongeveer dezelfde hapjes als bij een aperitief thuis. Brusschetta met tomatensalsa, olijfjes, rauwkost met een lekker dipsausje, nootjes, …Heel eenvoudig, maar toch lekker én je kan alles zonder plastic verpakking kopen. Voor een meer uitgebreide picknick neem ik pastasalade, aardappelsalade en een dessertje mee. Huisgemaakte limonade en water nemen we mee in mooie flessen want het oog wil ook wat :-).

          

Deze leuke kommetjes van kokosnoot zijn heel licht en kan je ook gebruiken om uit te eten.

Nu je helemaal klaar bent met de voorbereidingen van je Zero Waste picknick is het tijd om een leuk plekje uit te kiezen om te genieten. Oh ja, en neem een zak mee voor als je zwerfvuil zou vinden.

Dit zijn de leukste picknick plekjes in Antwerpen, Gent en Mechelen.

De kaaien in Antwerpen zijn een uitstekende picknickplaats met zicht op de Schelde. Op het Steenplein ligt ’t Vlot, het is een aanmeerkade voor de Flandria boten. Deze plaats is vooral bij jongeren heel populair.

Aan de vijver van het Noordkasteel vergeet je dat je temidden van de Antwerpse haven bent. Het is een verborgen pareltje. Adres : Noordkasteel Zuid, 2030 Antwerpen. Je vindt er ook de zomerbar Café Le Tour.

Aan de Godefriduskaai, naast het MAS is er op de promenade voldoende ruimte om er samen met vrienden een picknick te houden.

Het Boekenbergpark ligt niet in centrum Antwerpen, maar het is toch het tripje waard. Veel groen, een leuk speelterrein én een ecologische zwemvijver die gratis toegankelijk is.

In Gent is er de jachthaven Portus Ganda waar je heerlijk kan zitten langs het water en genieten van de zon en de bootjes die er liggen.

De bin­nen­tuin St.-Pietersabdij is ook zo’n verborgen parel. Je waant je even in Frankrijk in deze mooi aangelegde tuin. Sint-Pietersplein 9.

Buiten Gent, op 3 km van Het Gravensteen vind je het natuurreservaat Bour­goy­en-Osse­meer­sen, voor een picknick in volle rust. Driepikkelstraat 32 9030 Mariakerke.

In Mechelen kunnen de kinderen zicht uitleven in de speeltuin van de Kruidtuin of Botanique.  Het is een gezellig, rustig park waar je kan genieten van het groen. Lange Schipstraat, Mechelen.

Langs de vaart kan je een leuk plekje uitzoeken voor je picknick. De omgeving tussen de Plaisancebrug en de Battelbrug is autovrij, waardoor het er heerlijk rustig vertoeven is.

Als het uitstapje romantisch mag zijn, dan is het Tivolipark de place to be. Als de kindjes meekomen dan kunnen zij zich uitleven in het Speeldorp.

Ken jij nog andere leuke picknick plekjes? Deel ze met ons !

De tafeldekking spulletjes heb ik van Kazidomi, de grootste eco-webshop van België en Nederland. Met mijn persoonlijke kortingcode ANNEDRAKE20 ontvang je 20% korting op je lidmaatschap. Dankzij dit lidmaatschap krijg je de hoogste kortingen op alle producten. Hoe dit werkt lees je op de website van Kazidomi.

Nog een fijne zomer.

 

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.