Onlangs leerde ik CO2ok Ninja kennen van het team van Milo en Jos. Ze ontwikkelden een app om je online aankoop klimaatneutraal te maken.

Ze maakten deze blog die ik graag met je deel.

Shop jij graag online én wil je iets doen tegen klimaatverandering? Dan is de CO2ok Ninja precies wat jij nodig hebt!

Minder plastic, minder vlees, minder vliegen, allemaal mooie initiatieven, maar de productie van onze spullen hebben de grootste impact op ons milieu.

Het wordt steeds duidelijker dat onze manier van leven ontzettend schadelijk is voor het milieu. Beetje confronterend, vind je niet? Je vraagt jezelf misschien af wat je hier aan kunt doen. Wachten op een actie vanuit de overheid duurt te lang…

Maar, je kunt zelf ook actie ondernemen!

Met de Ninja zorg je ervoor dat je online aankoop CO2 neutraal gemaakt wordt.

Via www.co2ok.ninja kun je gratis de Ninja installeren in je browser. Het enige wat je daarna nog hoeft te doen is winkelen bij je favoriete winkels. De webshop regelt de rest. Voor de klant is het programma Ninja gratis. De prijzen bij de online winkels blijven dezelfde wanneer je CO₂ok Ninja gebruikt.

 

‘’Hoe werkt dat dan?’’ hoor ik je denken. Zodra je via de Ninja een product aanschaft wordt de uitstoot van broeikasgassen berekend. Op basis daarvan krijgt CO2ok een commissie om het product klimaatneutraal te maken. Gemiddeld ligt die commissie tussen 1 en 5% van het aankoopbedrag. De webshop betaald dit bedrag, voor de klant verandert er niets. Dat geld wordt geïnvesteerd in  duurzame projecten die direct een positieve invloed hebben op het klimaat. Denk bijvoorbeeld aan zonnepanelen, windmolens, maar ook duurzame kooktoestellen in derde wereld landen.

 

Eén van de projecten vinden plaats in Afrika en India, waar ze gebruik maken van de Save80 kooktoestellen, die maar liefst 80% energie (en dus CO2) uitstoot besparen! Wat ook nog eens veel beter is voor de gezondheid, doordat er minder rook en koolstofmonoxide vrijkomt.

Het maakt natuurlijk niet uit waar je CO2 uitstoot aanpakt omdat het een wereldwijd probleem is. We doen het vooral in derdewereldlanden omdat we daar het meest effectief kunnen zijn.

Ben je nieuwsgierig naar andere projecten? Neem dan eens een kijkje op de website van CO2ok  en download daar snel de Ninja app.

Lange Viestraat 2, Utrecht, Nederland

tel +31639765259

info@co2ok.eco

www.co2ok.eco

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.