Een waar paradijs van bloemen in Aartselaar.

Per toeval ontdekte ik een parel in Antwerpen, de bloemenplukweide in Aartselaar.

Van maart tot oktober kan je van zonsopgang tot zonsondergang bloemen plukken in de biologische bloemplukweide (geen pesticiden dus :-)). Tijdens de zomermaanden wordt het nog plezanter én lekkerder want dan kan je ook kleinfruit komen plukken zoals aardbeien, rabarber, kruisbessen, rode bessen, bramen en frambozen. Op de Facebook pagina van de bloemplukweide kan je volgen welke bloemen en fruit er op het moment zijn. En wat ook zo bijzonder is aan de bloemenplukweide is dat het systeem werkt op vertrouwen. Er staat een kraam met emmertjes, scharen en water. Betalen doe je via de brievenbus. Ga zeker eens plukken, het is zeker de moeite ! www.bloemenplukweide.be 

 

IA3A7290[1]

 

Links van de bloemenplukweide vind je de bio-boerderij met winkel van Milagrow. Neem je eigen verpakkingen mee en ga er lekker en gezond zero waste winkelen. www.milagrow.org.

IA3A7319[1]

Flowers with a message.

Ik nam Imke mee naar de bloemenweide want zij heeft een bijzondere relatie met bloemen. Als klein meisje deed Imke niets liever dan buiten in de bloemenvelden te spelen. Ze is graag tussen de bloemen, daar voelt ze zich helemaal thuis.  Toen ze tijdens een coaching opleiding haar eindwerk moest maken kreeg ze het idee om iets rond bloemen te doen. Ze voelde intuïtief dat de bloemen haar iets vertelden. Eerst oefende ze op vrienden en familie, maar door mond op mond reclame kreeg ze snel opdrachten. Nu heeft Imke van haar passie haar job gemaakt. Ze wil mensen dichter bij zichzelf brengen door middel van bloementherapie. Via de bloem die de mensen kiezen kan Imke hen helpen dieper contact met zichzelf te maken. Door onszelf beter te begrijpen en liever te zien kunnen we dat ook voor anderen mensen doen. In de bloemplukweide kreeg ik een korte “flower reading” van Imke aan de hand van een bloem die ik daar geplukt had. Wat ze me vertelde was er “boenk” op en het smaakt zeker naar meer.

Ze maakt prachtige natuurboeketten en voorziet deze van een persoonlijke boodschap. Ze hoeft de persoon in kwestie niet zelf ontmoet te hebben want ze werkt puur intuïtief. Zo heb ik een paar van deze boodschappen mogen lezen en deze waren zeer persoonlijk en met veel gevoel en liefde geschreven. Het moet heel apart zijn om niet alleen een prachtig boeket te mogen ontvangen maar daarbij ook nog eens een persoonlijke boodschap er bij te krijgen die je diep raakt. Ben je op zoek naar een uniek en persoonlijk geschenk dan scoor je zeker met een boeket van Imke.

 

IA3A5848

 

Imke doet ook rouwbegeleiding dmv bloemen. Ze maakt samen met de rouwende een bloemstuk en helpt hen in het verwerkingsproces. Door de bloemen kanaliseer je beter je gevoelens en emoties zodat een groot verlies meer draagbaar wordt.

Haar prachtige bloementuin in Kapellen is de thuisbasis, maar ze werkt even graag op locatie. Haar droom en passie is om internationaal mensen met zichzelf te verbinden. Ontdek meer via haar website www.flowerswithamessage.com.  

imke bloem mond

Foto’s Karen Van Winkel

Geniet nog van de zomer.

Anne Drake_Handtekening-RGB

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.