Ken jij Tuur?

 

Ik kende dit bedrijf niet tot Seppe me contacteerde om hun duurzame producten voor te stellen.

 

Ze kwamen als een geschenk uit de hemel want Tuur maakt duurzame hoofdkussens, matrassen en toppers – en onze hoofdkussens waren zo versleten dat ik er verlegen voor was.

 

Ik had hoofdkussens van latex en die gaan zo lang mee, ik denk dat ik al meer dan 15 jaar op dezelfde sliep. Maar hun tijd om vervangen te worden was gekomen.

 

Wat was ik blij dat Tuur dezelfde comfortabele hoofdkussens produceert, en dan ook nog eens op een duurzame manier.

 

De kern van de matrassen, toppers en hoofdkussens bestaat bij Tuur uit 100% natuurlatex. Dit is bij andere fabrikanten meestal niet het geval, ze gebruiken een mix met synthetisch latex.

Natuurlatex wordt gemaakt van natuurlijke rubber. Daarvoor geven ze maar liefst 3 garanties met certificaten van Eurolatex, LGA en Oeko-Tex. Er wordt dus niet aangekocht bij producten die op een zwarte lijst staan vanwege corruptie, kinderarbeid en andere onethische praktijken.

De matrassen en toppers bestaan uit natuurlatex, bio katoen en wol en zijn daarom gemakkelijk te recycleren.

 

Ik mocht twee hoofdkussens testen.  Mijn man wist nog van niets en ik was benieuwd of hij zou merken dat we andere kussens hadden.

De vorm en het formaat zijn identiek aan onze oude hoofdkussens, maar hij had het meteen gemerkt en was ook heel tevreden van zijn nieuw kussen.

Wat is er zo bijzonder aan Tuur?
  • Je kan je matras gewoon online bestellen en deze wordt aan huis geleverd. De matrassen worden pas opgerold als je besteld.
  • 120 nachten proefslapen om je matras beter te leren kennen. Ben je toch niet tevreden, dan kan je gemakkelijk én gratis je matras retourneren.
  • Hun matras heeft een zachtere en stevigere kant. Gebruik de kant die jij het meest aangenaam vindt.
  • Omdat ze enkel met de beste materialen werken, kunnen ze op beide oren slapen terwijl ze 10 jaar garantie geven op de duurzaamheid van hun matrassen en toppers.
  • Hun producten worden al meer dan 50 jaar met zorg geproduceerd in hun eigen Belgische fabriek.
  • Hun producten zijn geen mengeling van verschillende (niet recycleerbare) stoffen zoals microplastics, synthetisch schuim en polyester hoezen..

 

Onze matras is nog niet aan vervanging toe, maar als het zo ver is gaan we zeker voor een Tuur matras.

Is jouw matras of hoofdkussen wel aan vervanging toe, overweeg dan om voor de duurzame versie te gaan.

Wist je dat je je oude matras gratis naar het recyclagepark mag brengen ? Alle matrasproducenten betalen sinds dit jaar VALUMAT taks, die ervoor zorgt dat de recyclagekosten van je oude matras reeds gedekt zijn.

 

Mensen denken meestal dat duurzaam gelijk staat aan ‘duur’, maar bij Tuur is dat echt niet.

Ontdek het allemaal op de website van Tuur.

Je kan Tuur ook volgen op Instagram en Facebook.

 

Ik geef je graag ook nog eens mijn persoonlijke kortingscode voor 10% korting zodat je een duurzame én voordelige aankoop kan doen.

ANNEDRAKE.BE10

Deze code is geldig tot 31/12/2021, met uitzondering van de koopjes in juli, en van 26 t.e.m.30 november 2021. Niet cumuleerbaar met ander codes.

Groetjes

 

 

 

Deze gesponsorde post is geschreven ism Tuur, omdat ik volledig achter hun visie en duurzame producten sta. Heb je specifieke vragen voor Tuur, contacteer hen hier.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.