Het is bijna zo ver. De laatste vakjes van de adventskalender worden open gedaan.

 

De laatste cadeautjes worden nog snel aangeschaft of in elkaar geknutseld.

Heb je nog steeds geen cadeautje gevonden? Geef eens een belevingsgeschenk. Dat is origineel, persoonlijk en het creëert fijne herinneringen.

Een belevingsgeschenk kan iets zijn dat je samen met de persoon in kwestie gaat doen zoals naar een voorstelling, museum, workshop, cursus, restaurant, wellness,… 

Of je kan ook je tijd cadeau geven. Zoals een bon voor zoveel uur babysit, lekker koken, klussen, in de tuin helpen, helpen met computer, boekhouding, … iets wat jij kan doen voor de ander.

Wedden dat dit het beste geschenk zal zijn?

 

Is het feest dit jaar bij jou thuis te doen? Zorg dan voor een uitnodigende tafel met mooie natuurlijke versieringen.

Misschien vind je wel mooie takjes klimop, hulst, dennenappeltjes of andere organische versieringen in je tuin (of de tuin van je ouders, vrienden,…).

Ook kaneelstokjes, steranijs, takjes rozemarijn, gedroogde appelsienschijfjes ogen heel mooi op een wit tafelkleed. Laat je creativiteit de vrij loop :-).

Uiteraard horen stoffen servetten bij een duurzaam feest. Ga je voor gezellige kaarsjes, denk er dan aan om koolzaadwas kaarsen te kopen. Deze zijn van Europees geteelde koolzaad gemaakt en dus een lagere impact dan soya was kaarsen. Parrafine kaarsen zijn niet duurzaam en niet gezond, dat haal je beter niet in huis.

 

 

 

 

 

 

 

 

Voorzie op tafel ook één of meerdere karaffen met water, het voorkomt misschien een kater. Dat rijmt haha 😊.

Heb jij het ook niet zo op de plastic flessen water, filter je kraanwater dan met een actieve houtskool filter. Het staat nog mooi ook.

De actieve houtskool filter trekt als een magneet de verontreinigde deeltjes uit het water. Na drie maanden moet je de houtskool stick 10 minuten koken

in water en dan kan je deze terug 3 maanden gebruiken.

 

 

Wil je graag een duurzaam kerstmenu op tafel zetten hou het dan plantaardig. Er zijn zoveel recepten beschikbaar dat je echt niet veel moeite moet doen om iets lekker te vinden.

Ik vind regelmatig inspiratie voor vegan recepten bij  Albert Heijn, Jamie Oliver, BBC Good Food. Avant Garde Vegan en Food Love Blog (NL)

Wil je scoren met een overheerlijk vegan nagerecht dan kan ik de kookboeken ‘No Milky Way’  aanbevelen. Heel goed uitgelegd (NL) en super lekker.

Niet vegans zullen niet in de gaten hebben dat ze van een 100% zuivelvrij dessert aan het smullen zijn 😊.

 

Misschien vind je inspiratie bij ons vegan kerstmenu.

Apéro international :

 

Voorgerecht :

Hoofdgerecht :

Nagerecht :

 

Ik krijg er nu al honger van 😊.

 

Fijne feestdagen.

Liefs

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.