Altijd fijn iets te ontdekken dat je nog niet kende.

Onlangs ontdekte ik de weldaden van de granaatappelpitolie van het merk Ohlmuhle Solling. Ik besteedde vroeger veel geld aan dure crèmes en was meestal ontgoocheld. Sinds enkele jaren maak ik mijn crème zelf en gebruik ik olie als serum. Daarom ben ik blij dat ik deze olie ontdekt heb. Na drie weken dagelijks gebruik merkte ik dat mijn huid er frisser en egaler uitzag.

Deze olie is namelijk uniek. Als enige bevat zij een hoge concentratie (tot 60%) aan punicinezuur dat bij de Omega 5 vetzuren wordt gerekend en heeft sterke anti-oxidatieve eigenschappen. Granaatappelpitolie vertraagt de rimpelvorming (ja, dat willen wij!). De olie hydrateert de huid, verbetert de elasticiteit en stimuleert celvernieuwing. Een ideale olie dus om huidveroudering af te remmen.

Deze olie werkt ook tegen striemen. Dus ideaal voor tieners in de groei en bij zwangerschap maar ook bij gewichtsverlies om huidverslapping tegen te gaan.

Omwille van de kostprijs wordt granaatappelpitolie soms vermengd met een andere olie. Om één liter olie te persen heeft men de pitten van 500 kg granaatappels nodig!

 

pomegranate-1861801_640

Deze olie is 100% koudgeperste granaatappelpitolie!

Gebruik

Als vervanger van nachtcrème volstaan enkele druppels granaatappelpitolie voor het hele gezicht. Of na het baden of douchen zacht inmasseren op de nog vochtige huid. Dankzij de handige doseerdop kan je slechts enkele druppels per keer gebruiken.

Granaatappelpitolie is een drogende olie d.w.z. dat deze goed intrekt en geen vette film achterlaat. Mag rond de ogen gebruikt worden. Uiteraard kan je ook de olie verwerken in een crème die je zelf maakt. De olie heeft een aangename geur en is natuurlijk ook eetbaar, je kan ze verwerken in salades.

Ingrediënten

Punica granatum (Granaatappel) oil*Granaatappel-500x500
* uit gecontroleerde biologische landbouw

Prijs :

24.50€ voor 100 ml.

KOPEN

 

 

Over met merk Ölmühle Solling

De kleine oliemolen in het hart van het Weserbergland staat niet alleen voor molenvers maar ook waarden zoals biologisch, duurzaam, fair en sociaal. De oliën worden op ambachtelijke manier gemaakt met behulp van kleine schroefpersen. Ook voor de filtratie, botteling, etikettering en verzending is veel handenarbeid nodig. Ölmühle Solling produceert alleen mechanisch koudgeperste vierge biologische olie. Zonder raffinage, bleken of ontgeuring zodat alle goede en actieve ingrediënten van de oliën bewaard blijven.

Ik ben helemaal om!

Groetjes,

 

Anne Drake_Handtekening-RGB

2 Comments

 1. Dag Anne,

  De olie klinkt heerlijk! Ik wil die dadelijk al uittesten!
  Wist je trouwens dat er een eco variant van Google bestaat? Per zoekactie planten zij ergens een boom aan. Ecosia heet die. Misschien ook handig om zelfs je internet zoektochten eco te maken 😉
  Dank je voor al je inspiratie!

  Groetjes

  • Hey Anne-Sophie,
   die olie is echt geweldig, wel in de koelkast bewaren. Bedankt voor de tip over Ecosia.

   Groetjes
   Anne

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.