Duurzame mode met experte Bie Noé.

Vorige week leerde je opruimcoach Nele Colle kennen. Nu geef ik graag het woord aan Bie Noé van B.Right. Acht jaar geleden geraakte Bie geïnspireerd door duurzaamheidsexperte Marieke Eyskoot haar kijk op duurzame mode.

Ze ging aan de slag met haar eigen kleerkast en groeide uit naar een inspirerende influencer op gebied van duurzame mode. Ze organiseert reeds 5 jaar duurzame mode tours in verschillende Vlaamse steden. Bie heeft een leuke Instagram en showt regelmatig in toffe video’s haar tips om er stijlvol uit te zien. Volg haar op Instagram en Facebook B.Rightantwerp.

Bie gelooft in mindful fashion: je kan je eigen impact duurzamer maken door slim te kopen. Niet alleen slim voor mens of milieu, maar ook slim voor je looks en je lijf. Jouw eigen keuzes bepalen hoe je je vanbinnen voelt en hoe je er aan de buitenkant uitziet. Haar inzichten in Mindfulness dragen er toe bij dat ook jij onafhankelijke keuzes kan maken, zonder de invloed van reclame of de mening van anderen. Onderaan kan je de kortingscode voor haar Mindful Fashion Platform . Het is de weg naar meer vrijheid en zelfvertrouwen door te leren je te kleden volgens je kern.

Kevin Faignaert

Hier laat ik Bie Noé aan het woord voor een opgeruimde en efficiënte kleerkast :

 

In 4 stappen naar een inspirerende lente kleerkast

Nu de zon terug in het land is krijgen we ook weer zin om onze zomergarderobe vanonder het stof te halen. Dit is het ideale moment om deze met nieuwe ogen te bekijken. Wist je dat we als Belgen gemiddeld maar 12 % van onze kleerkast gebruiken? Dit betekent heel wat ongebruikt potentieel. In deze vier eenvoudige stappen start je dit seizoen met nieuwe inspiratie.


1-     Hou een modeshow met je eigen kleren


Grijp hierbij niet naar je standaard combinaties, maar vertrek van één stuk dat je graag draagt en mix en match met nieuwe stuks. Bekijk het niet als “Ik ben nu mijn kleerkast aan het opruimen”, maar zet een muziekje op en beleef er plezier aan. Geen inspiratie? Neem dan een basic kledingstuk als vertrekpunt. Ik schreef er hier een blog over. Ook kleur kan een basis voor creativiteit vormen. Mijn kleur blog was één van mijn meest populaire blogs. Laat je ook inspireren door leuke outfits die je tegenkwam op pinterest, in magazines of bij je fashionista vriendin. 

 

2- Repareer, pimp en herdenk een kledingstuk

Welke kledingstukken hebben bij de start van dit seizoen wat extra liefde nodig? Maak tijd in je agenda of ga langs bij een goede naaister. Mis je wat pit of past het niet (meer) bij wie je bent? Koop een originele Belgische badge van “the patch club” of “coulemelle” om het wat meer pit te bezorgen. Herdenk je stuk en laat in een atelier een broek maken van je niet gedragen jumpsuit. Weekend Knack maakte dit mooie overzicht met 12 naaiateliers.

 

3- Geef je preloved kleren een waardig tweede leven

Zijn er stukken waar je mentaal al afscheid van genomen hebt en die eigenlijk alleen ballast vormen? Bedenk hoe je ze op een leuke manier een tweede leven kan bezorgen. Organiseer je een etentje? Laat iedereen gewoon zijn preloved stukken meebrengen. Merkkledij kan je naar Pardaf, Scruples, Labels inc of Rosier 41 brengen. Check vooraf even voor welke merken deze winkels open staan. Zijn er nog stuks over? Breng ze dan naar een kringwinkel in je buurt. In Antwerpen kan je terecht bij De Collectie. Hou een overzicht bij van stuks die je wegdoet. Zo leer je stilstaan bij wat niet je stijl is en vermijd je miskopen naar de toekomst toe.

 

4- Ga gericht kopen

Maak op basis van je inzichten van de vorige drie punten een lijstje van de stuks die je nodig hebt. Sta vooraf ook eens stil bij hoe vaak je dit stuk kan dragen. Zo kun je de ”cost per wear” berekenen en durf je misschien in iets duurdere stukken te investeren. Wil je meer ontdekken over hoe je duurzaam kan winkelen? Ik organiseer duurzame mode tours in alle grote steden in België. Je ontdekt niet alleen de leukste duurzame mode concept stores, ateliers en boetieks, je komt ook de verhalen te weten achter deze winkels en merken. Je kan je zowel in individueel als in groep inschrijven. 

 

Smaakt dit naar meer? Schrijf je dan in op mijn nieuwsbrief  waar je wekelijks tips ontvangt.

Wil je meer ontdekken over shoppen in je eigen kleerkast en je echt kleden volgens wie je bent? Schrijf je dan in op mijn mindful fashion platform. Je ontdekt hoe mindful keuzes bijdragen aan meer zelfvertrouwen, plezier en rust bij jezelf en in je kleerkast. Het is een online leerplatform met persoonlijke begeleiding en community waar je op je eigen tempo kan ontdekken en leren.

Speciaal voor jullie is er een code annedrake waar je aan 29 % kan inschrijven en het één maand kan testen. Je kan binnen de maand kosteloos opzeggen. Door de korting betaal je € 85 in plaats van € 115 voor een maand, wat nog geen kop koffie per dag is. Je haalt het er ruimschoots uit door alle outfits die je in je kast ontdekt. Meer informatie vindt je hier. 

Je kan ook meer ontdekken in dit gratis webinar over “kleden vanuit je kern”. 

 

Tot snel !

Liefs

Bie x

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.