Ik had het genoegen om drie zonneproducten te mogen uittesten voor de biologische webshop Kazidomi.

Het eerste product dat ik testte was de zelf-bruinende crème van Pulpe de Vie. Om de actieve ingrediënten goed te laten inwerken heb ik eerst mijn gezicht een zachte scrub gegeven met een mengsel van amandelpoeder, amandelolie en een druppel etherische olie van Ylang Ylang. Op de verpakking staat er ‘gradual tan face cream’ en dat is het ook. Je bouwt je bruine kleurtje gradueel op zodat je niet van de ene op de andere dag ineens bruin ziet met hier en daar een rare veeg :-).

Mijn verdict : ideaal voor een bleke huid die nog niet veel zon gezien heeft. De crème ruikt heerlijk fris naar abrikozen en smeert heel aangenaam uit. Na twee keer gebruikt te hebben zie je het verschil en voor mij volstond om het drie dagen na elkaar te gebruiken. Zo kan je dus opbouwen zonder vlekken en strepen. Doet wat het belooft.

Het tweede product dat ik onder handen nam was het ‘Nourishing hair elixer’ van Evolve Organic Beauty met arganolie en baobab olie.

Evolve is een Engels merk dat in een klein atelier in Hertfordshire op kleinschalige en ambachtelijke manier biologische verzorgingsproducten maakt. Het merk is vegan en maakt alles in kleine hoeveelheden om zo vers mogelijk te kunnen werken.

Dit Hair Elixer won in 2017 de Beauty Shortlist Award. Dit lichtgewicht haar serum is een herstellende anti-oxidant voor droog, krullend of pluizig haar.

Mijn verdict : Ik heb stijl haar dat vet aan de hoofdhuid is en droog op de punten dus ik heb me dan ook enkel op de punten van mijn haar gefixeerd. Je mag het product op nat of droog haar aanbrengen, en je mag het inlaten of na het inwerken je haar wassen.

Het beste is dat je een paar druppels elixer in je handpalm doet en dan het product tussen beide handen verwarmt en zo aanbrengt aan de onderste helft van de lengte van je haar. Ik bracht volgens de instructies een paar druppels aan op mijn droog haar en heb het een uur laten inwerken.  Daarna heb ik mijn haar gewassen zoals altijd en geen conditioner gebruikt om het effect van het elixer te kunnen merken.

Mijn verdict : ondanks dat ik geen conditioner had gebruikt was mijn haar heel glad en het had ook iets meer glans, maar het was absoluut niet vettig. Ik zal het zeker meer gaan gebruiken om mijn haar preventief te beschermen in de zon. Het serum ruikt ook heel lekker en subtiel naar Monoi de Tahiti.

 

Het derde en laatste product dat ik testte was Duindoornolie of – in het Engels klinkt het veel beter – Sea Buckthorn oil.

Deze olie is van het merk Erbology en de inhoud is 100% biologische duindoornolie. Duindoornolie staat bekend om zijn verjongende en regenererende eigenschappen. Het helpt tegen schade door vrije radicalen. Door externe factoren zoals roken, stress, verkeerde voeding en zonlicht maakt ons lichaam heel veel vrije radicalen aan. Dit werkt huidveroudering in de hand. Duindoornolie ondersteunt de elasticiteit en collageenproductie van de huid.

Mijn verdict : De oranjekleurige olie is heel licht, smeert ontzettend goed uit en trekt dan ook snel in. Mijn huid voelt instant heel zacht aan. Na een paar dagen gebruik (‘s avonds) ziet mijn huid er net wat frisser en egaler uit. Wel moet je vanwege de oranje kleur oppassen met witte of lichte kledij om geen vlekken te maken. De geur is moeilijk thuis te brengen, ik vind dat het een beetje ruikt naar rauwe chocolade, dus zeker niet slecht :-).

Omdat de eigenschappen van deze olie zo geweldig goed zijn voor het herstel van een beschadigde huid heb ik er een ‘Repair Balsem’ van gemaakt. Zo heb je dit wonderlijk product altijd bij de hand en het is ook veel veiliger in de handtas of bagage dan een flesje olie….

Het DIY recept is super eenvoudig :

Voor een potje van 15 ml :

Gebruik een vuurvaste maatbeker. Smelt de bijenwas in de duindoornolie au bain-marie.

Als dit gebeurt is zet je het vuur af en smelt je de sheaboter erbij (deze verliest zijn werking bij te hoge temperatuur).

Voeg 5 druppels etherische olie van lavendel toe voor extra werking op huidherstel.

Giet de hete olie meteen in het potje voordat het terug gaat stollen. Laat minstens een half uur afkoelen voor gebruik.

Breng aan op huid die geïrriteerd of verbrand is van de zon. Niet op open wonden smeren.

 

 

Kende je Kazidomi al? Deze ecologische en biologische webshop werkt met een lidmaatschap. Hoe dat in zijn werk gaat lees je klaar en duidelijk op hun website en met mijn persoonlijke kortingscode ANNEDRAKE20 krijg je 20% korting op je lidmaatschap.

Ik wens je alvast een fijne zomer toe en de boodschap is : bescherm jezelf preventief goed tegen de schadelijke effecten van de zon want de zonneschade merk je pas als het te laat is.

Liefs

 

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.