Het leven komt stilletjes aan weer op gang na de lockdown. Begint jouw agenda ook al terug aardig vol te lopen? Vergeet je me-time momentjes niet!

Me-time is belangrijk voor jouw leven.

Wat hebben we toch een druk leven! Tot dat besef kwam ik de afgelopen maanden nog maar eens. Als we niet oppassen, lopen we onszelf voorbij. Daarom is me-time super belangrijk! Het zijn die momentjes waar we tot rust kunnen komen en onze batterijen opnieuw kunnen opladen. Niets moet en alles mag.

Met deze 3 praktische tips maak je écht tijd voor jezelf. Ik deel ook graag mijn favoriete me-time ideeën.

 

Tip 1: keep it simple

Bij ‘me-time’ denken we al snel aan een dagje sauna, een massage, een manicure… En dat is natuurlijk héérlijk genieten, maar je hoeft echt niet altijd de deur uit, óf veel geld uit te geven.

Organiseer eens een relax avondje in je eigen woning. En maak je natuurlijke verzorgingsproducten lekker zelf!

Met mijn handige workshop pakketten heb je alle grondstoffen in huis om meteen aan de slag te gaan. Aan je deur geleverd! Na je bestelling ontvang je ook een instructievideo waarin ik je stap voor stap meeneem door het proces. Succes gegarandeerd! Super leuk om te doen, voordelig én je weet wat je smeert.

Check ook mijn recept voor DIY bruisballen.

Tip 2: doe iets waar jíj blij van wordt

Misschien sta je niet meteen te springen voor DIY spa sessie. Maar ‘me-time’ kan je op zoveel manieren invullen. Niets moet, alles mag, zolang jij er maar gelukkig van wordt.

Geen inspiratie? Denk eens terug aan je kindertijd. Wat vond jij toen leuk om te doen? Waarbij kwam je helemaal in de flow? Iets knutselen? Naar de wolken kijken? Picknicken in het park? Voor dat laatste heb ik een lijstje opgesteld met de beste picknick adresjes.

Ik vind het echt zalig om tijdens mijn me-time iets te bakken, zoals een lekkere, vegan appelcrumble. De lekkere geuren die mijn hele huis vullen, creatief bezig zijn met mijn handen en achteraf smullen met een lekker tasje thee, dat is voor mij echt genieten!

 

Tip 3: plan me-time in jouw agenda

Last but not least, maak van me-time een prioriteit. Plan het in je agenda! Want laten we eerlijk zijn: er staan altijd wel een of meerdere taken op ons to do-lijstje. Maar me-time geeft jou juist de energie om die dingen sneller én beter te doen.

 

Bonustip: zet je me-time ook in de familieagenda! Zo weet iedereen dat je dat moment niet beschikbaar bent voor andere activiteiten.

Voelt dat een beetje te formeel? Vertel dan gewoon aan het begin van de dag, bijvoorbeeld aan de ontbijttafel, tussen welke tijdstippen jij je even afsluit.

Me-time hoeft trouwens geen hele dag te duren, zelfs niet enkele uren. Las meerdere, korte me-time momentjes in je dag door bewust te genieten van wat je doet. Dat kan gaan van genieten van je bodyscrub onder de douche, die lekkere koffie of thee in de ochtend, een wandeling tijdens je middagpauze, een half uurtje lezen voor het slapengaan. Zo heb je ook elke dag meerdere momenten om naar uit te kijken!

 

En voel je vooral ook niet schuldig om me-time te nemen, hé! Want zorgen voor anderen begint bij zorgen voor jezelf. Je verdient het!

Voilà, pak die agenda erbij en plannen maar! Ik ben benieuwd naar jouw favoriete me-time ideeën! Zit je wat vast? Dan kan je altijd een van mijn workshop boxen bestellen.

 

Groetjes

 

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.