Als je interesse hebt in essentiële oliën dan ben je ongetwijfeld het woord ‘Frankincense’ al eens tegengekomen. Het is de Engelse benaming voor wierook olie.

Deze olie wordt gewonnen uit de hars van de Boswellia boom, afkomstig van Arabië, Oost-Afrika of India.

Alle etherische/aromatische/essentiële (het zijn verschillende benamingen voor hetzelfde) oliën werken op verschillende fronten zoals

  • huidverzorging
  • mentale toestand
  • lichamelijk.
etherische olie druantiaWat is er nu zo bijzonder aan wierook olie?

Wierook olie is een onmisbaar middel voor de huidverzorging. Het wordt in de cosmetica gebruikt om de celvernieuwing te stimuleren, elasticiteit te bevorderen en de rimpelvorming te vertragen.

De olie wordt ook toegepast om striemen te voorkomen en littekens te verminderen. Het helpt ook bij jeuk en zwelling van insectenbeten.

Wierook werkt talgregulerend dus ook geschikt voor de vette huid.

Voeg 1 à 2 druppels etherische olie toe aan je crème pot.

Schade aan je huid veroorzaakt door de zon kan je herstellen door dagelijks wierook olie met een draagolie aan te brengen.

Voor het gelaat is 1% etherische olie op een draagolie een veilige dosis. Dit zijn 6 druppels etherische olie op een flesje van 30 ml draagolie. Abrikozenpitolie en amandelolie zijn prima als draagolie. De etherische oliën zijn enorm geconcentreerd dus ga niet in overdose !

Mentaal.

Wierook is ook populair in de aromatherapie. Via een koude vernevelaar verstuif je de geur in de kamer en kan het inwerken op je mentale toestand.

Als je de etherische olie verwarmt met een oliebrander dan verliest de olie zijn werkzaamheid door de hitte. Daarom werkt koude verneveling veel beter.

Deze ultrasone verstuiver is van het merk Pranarôm.

aroma-verstuiver-Ohlo-Pranarom-BteDif-300x300

Wierook olie geeft een rustgevend gevoel, werkt kalmerend bij spanningen, helpt bij hoofdpijn en het inslapen. Het laat de gedachten tot rust komen en is zeer geschikt bij meditatie en yoga. Antidepressivum.

Lichamelijk.

Wierook olie is heel nuttig om  een verkoudheid te bestrijden. Het werkt anticatarraal (losmaken van slijmen) en expectorerend (ophoesten van slijmen). De olie verhoogt de natuurlijke weerstand van de luchtwegen.

Het werkt in een massageolie ontstekingsremmend en verkleint daardoor de kans op infectie.

Contra-indicatie :

Bij alle etherische oliën is voorzichtigheid geboden tijdens de zwangerschap en borstvoeding.

Welke is jouw favoriete etherische olie en waarvoor gebruik je het?

 

Anne Drake_Handtekening-RGB

 

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.