Yes, eindelijk zomer! Vertrek jij binnenkort op vakantie  of blijf je in eigen land? Voor de zomer kan je een natuurlijke (reis)apotheek goed gebruiken.

En daar mogen essentiële oliën  ab-so-luut niet in ontbreken. Want het zijn echte multitaskers die je voor allerlei zomerkwaaltjes kan gebruiken. 

 

Ik kies steevast voor de essentiële oliën van Pranarôm. Deze zijn 100% zuiver, 100% natuurlijk, wetenschappelijk geanalyseerd en vaak ook biologisch. Zo ben ik altijd zeker van goede kwaliteit en een optimale werking

Benieuwd naar de essentiële oliën in mijn 6 natuurlijke EHBO- kit deze zomer? 

 

Ik ga op reis en ik neem mee

 

  1. Lavendel essentiële oli

 

Lavendel officinalis essentiële olie is enorm veelzijdig en hoort eigenlijk heel het jaar door in je natuurlijke apotheek. In de zomer, werkt etherische olie van lavendel kalmerend en helend bij zonnebrand (doe 5 druppels in 50 ml amandelolie . Ze verzacht ook insectenbeten en vermindert jeuk. Lavendel is uiteraard best gekend voor haar rustgevend effect. De perfecte oplossing dus bij reisstress of slapeloosheid door jetlag (enkele druppeltjes op je hoofdkussen of op je slapen).

 

Lees meer over lavendel etherische olie

 

  1. Pepermunt essentiële olie

 

Mentha piperita essentiële olie is verkwikkend bij vermoeidheid en verlicht reisziekte. De perfecte compaan voor onderweg! Deze essentiële olie ondersteunt ook de spijsvertering en verfrist warme en vermoeide voeten

 

  1. Tea tree essentiële olie

 

Tea tree essentiële olie is een ontsmettende krachtpatser (1 druppel puur lokaal aanbrengen of verdunnen in basisolie). Heb je kids die op zomerkamp gaan? Tea tree helpt ook tegen luizen (doe een paar druppels op een haarborstel en kam het haar). 

 

  1. Citroen essentiële olie 

 

Citroen essentiële olie versterkt het concentratievermogen. Erg handig tijdens een lange autorit. Deze olie werkt ook goed voor de spijsvertering en geeft een lekker fris smaakje aan je water (1 druppel in 1 l water).

 

  1. Eucalyptus essentiële olie 

 

Verstopte neus of verkouden door de airco? Dankzij eucalyptus globulus essentiële olie kan je terug vrijer te ademenen. Bij verstuiving ontsmet en ontgeurt het ook je omgeving. Ideaal om je ruimtes te zuiveren na een zomers feestje met veel gasten. 

 

  1. Rozemarijn essentiële olie

     

Net als pepermunt, geeft rozemarijn essentiële olie je een boost bij vermoeidheid. Nog beter: gebruik ze tezamen! Meng 2 druppels pepermunt, 2 druppels rozemarijn en 2 druppels eucalyptus essentiële olie. Breng aan met een roller op de binnenkant van de polsen. 

 

Welke producten zijn onmisbaar in jouw natuurlijke reisapotheek?

 

Ik wens je een fijne en veilige vakantie :-).

 

Groetjes

 

 

2 Reacties

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.