De basis van mijn 7 beauty recepten is de biologische Aloë Vera gel van het Belgische merk Pranarôm. Deze gel is een innovatieve formule die een plantaardig oplosmiddel bevat dat de essentiële en plantaardige oliën de mogelijkheid biedt om perfect vermengd te worden met de aloë vera-gel, zonder faseverschil (dus geen laagjes in je product).

 

Ik heb een voordelig DIY pakket voor je samengesteld waarmee je deze 7 recepten kan maken of je kan de producten apart kopen.

KLIK HIER VOOR HET DIY PAKKET VOOR 7 BEAUTY RECEPTEN MET BIOLOGISCHE ALOE VERA GEL.

 

Deze aloë vera gel is de perfecte en betrouwbare basis voor je DIY beauty projecten. Creëer eenvoudig je persoonlijke verzorgingsproducten met een kostbaar product uit de natuur.

De aloë vera gel is niet vettig en trekt snel in. Hij is geschikt voor alle huidtypes en bevat geen alcohol, geen allergenen en geen parfum.

De kalmerende en bijzonder regenererende eigenschappen zorgen ervoor dat huiduitslag vermindert en de huid beter herstelt. De vochtinbrengende, regenererende en helende eigenschappen maken van deze aloë vera gel een all-round beauty ingrediënt.

Aloë vera is van nature rijk aan actieve bestanddelen ; vitamines, mineralen, essentiële aminozuren, antioxidanten en  enzymen. Aloë vera gel bevat aloverose. Deze complexe suiker aloversore bevat een hoge concentratie aan actieve bestanddelen. Pranarôm producten dragen het Ecocert label (biologische landbouw)

 

7 gemakkelijke beauty recepten met Aloë Vera gel :

Deze recepten zijn ontwikkeld op basis van de Aloë Vera gel van Pranarôm. Als u met een ander merk werkt zal de uitkomst anders zijn. Verse aloë vera gel raad ik af  vanwege de zeer korte houdbaarheid.

(EO is de afkorting voor essentiële olie)

Gelaatsscrub

Het is aanbevolen om 1 keer per week je huid te exfoliëren met een scrub. Zo verwijder je oude huidcellen en voorkom je dat talg je poriën verstopt en je last krijgt van onzuiverheden. Deze scrub met jojoba wax pareltjes is specifiek voor het gelaat en geeft een goede scrub zonder de huid te beschadigen.

Dit recept maak je best vers per keer dat je het gebruikt.

1 eetlepel Aloë Vera gel met 1/2 theelepel jojoba scrub parels mengen in een klein schaaltje.

Voeg 1 druppel EO van Ylang Ylang toe en meng nog eens goed onder de scrub.

Breng de scrub aan op je gezicht en masseer met zachte bewegingen over je huid gedurende twee minuten.

Vermijd dat de scrub in je ogen komt. Spoel af met warm water.

 

 

 

Groene kleimasker

Na je scrub is je huid helemaal klaar voor een maskertje met groene klei. Groene klei is rijk aan mineralen en stimuleert de bloedcirculatie. Bij een vette huid mag je het masker helemaal laten opdrogen, bij een een drogere huid zorg je ervoor dat het masker op je gezicht nat blijft door te deppen met natte handen.

Dit recept maak je best vers per keer dat je het gebruikt.

Neem een kleine kom en doe er 1 eetlepel glycerine in en 1 theelepel kleipoeder.

Roer dit onder elkaar tot je een glad papje bekomt. Voeg nu een eetlepel aloë vera gel toe + 1 druppel EO ylang ylang + 1 druppel EO lavendin en roer nog eens goed alles door elkaar tot een gladde emulsie.

Breng het masker aan op je propere huid en laat het 10 minuten inwerken. Vermijd de huid rond de ogen. Spoel af met warm water.

Diepreinigend masker met geactiveerde houtskool.

Bijna iedereen heeft last van de mondmaskers die zorgen voor onzuiverheden op onze huid. De geactiveerde houtskool trekt diep in de poriën en ontrekt de onzuiverheden uit je huid zonder de vochtbarrière aan te tasten. Je kan ook 1 x per week je tanden poetsen met geactiveerde houtskool om deze witter te maken.

Dit masker is ideaal voor de vette huid of als je last hebt van uitslag en irritaties door je mondmasker.

Dit recept maak je best vers per keer dat je het gebruikt.

Neem een kleine kom en doe er een eetlepel aloë vera gel in. Voeg een halve eetlepel geactiveerde houtskool toe en 1 druppel EO tea tree.

Roer alles onder elkaar tot je een glad papje bekomt. Breng aan op je propere huid en laat 10 minuten inwerken. Vermijd de huid rond de ogen.

Spoel af met warm water en gebruik daarbij een wattenrondje of sponsje. Breng na het masker een vochtinbrengende crème aan.

Parfum roller

Maak je eigen parfum met je favoriete essentiële oliën. Je kan de EO ylang ylang en lavendin gebruiken van het DIY pakket, maar je kan ook nog andere EO gebruiken zoals bergamot, mandarijn, Egyptisch geranium,…combineren is leuk.

Gebruik een maatbeker met een tuitje om gemakkelijker de inhoud in de roller te gieten.

De inhoud van de mini roller is 10 ml.

Doe in de maatbeker 5 ml aloë vera gel en 5 ml glycerine en je essentiële oliën naar keuze. Je mag in totaal zeker 10 druppels gebruiken, bijvoorbeeld 7 druppels EO ylang ylang en 3 druppels lavandin of een andere combinatie naar wens.

Roer alles goed door en giet in de roller.

Breng aan op je polsen, achter je oren en in het kuiltje van je hals.

Als je een slechte slaper bent kan je ook een parfum maken om je beter te laten inslapen. Dan gebruik je Echte lavandel of lavandin, mandarijn en ylang ylang.

Gelaatsreiniger

Voor dit recept is een flesje met pomp handig in gebruik. Zo blijft de inhoud ook langer goed en gebruik je niet teveel per keer. Gebruik deze gelaatsreiniger ‘s morgens en ‘s avonds om je huid te reinigen en/of make-up te verwijderen op een zachte en natuurlijke manier.

Je maakt dit recept het best in een maatbeker met een tuitje, zo kan je de inhoud beter in een flesje overgieten.

Voor 100 ml gelaatsreiniger neem je 50 ml aloë vera gel en 50 ml betaïne ( dit is een milde schuimende reiniger).

Meng dit door elkaar en giet over in je flesje met pompje. Ik gebruik hier geen essentiële olie omdat je ook je ogen kan ontschminken met deze reiniger.

Essentiële oliën komen beter niet in je ogen. De zuurtegraad van dit recept is pH neutraal, dus zacht voor de huid.

Gebruik : maak je handen nat en doe 2 pompjes van de gelaatsreiniger in je handpalm. Wrijf de gelaatsreiniger kort tussen beide handpalmen en masseer over je gelaat, mag ook over je wimpers gebruikt worden. Herhaal voor je hals en decolleté en spoel af met lauw water.

In een glazen flesje met pomp blijft deze gelaatsreiniger zeker twee maanden goed.

Anti-ageing serum

Combineer de hydraterende eigenschappen van Aloë Vera met de anti-ageing eigenschappen van de hoogwaardige Baobab olie.

Dit recept giet je in het flesje van 30 ml met druppelpipet van het pakket.

Voor een flesje van 30 ml : meng in een maatbeker met giet tuitje 20 ml Aloë Vera gel + 10 ml baobabolie + 2 druppels EO Ylang Ylang.

Gebruik : doe 4 druppel van het serum in je handpalm en wrijf het kort tussen beide handpalmen. Masseer het serum in je huid. Herhaal voor je hals en decolleté.

Dit serum is niet vet en trekt snel in. Je kan het overdag gebruiken onder je dagcrème of als nacht serum.

Aftersun

Aloë Vera hydrateert, kalmeert en herstelt de huid bij een overdaad aan zon.

Bij zonnebrand gebruik je de Aloë Vera gel puur met enkele druppels EO lavendin. Je mag op 30 gram Aloë Vera gel voor het lichaam tot 10 druppels EO lavendin toevoegen. Indien nodig twee keer per dag aanbrengen.

Ik wens je heel veel plezier en succes met deze toffe recepten.

ONTDEK HET DIY PAKKET MET ALOE VERA.

Vergeet niet aan te melden om te sparen voor de Zero Waste Credits :-).

 

Liefs

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.