Ken jij Zolea al?

 

Zolea heeft al vele jaren een beauty blog en schreef ook een mooi boek Homemade Beauty.

 

Ze maakte dit recept voor DIY shampoobars met grondstoffen uit mijn webshop.

 

 

 

 

Tijd om de handen uit de mouwen te steken!

all about shampoo bar syndet

 

 

Benodigdheden (voor 1 bar van 60 gram):

 

Een basisrecept voor een goede shampoobar bestaat uit SCI, water, olie en een bewaarmiddel (zonder bewaarmiddel kan ook, wanneer je de bar meteen gaat gebruiken). Je kan het recept aanpassen aan je eigen haartype door te spelen met extraatjes: groene klei (vet haar), etherische olie van kamille en citroen (blond haar), aloë vera (gevoelige hoofdhuid), … De mogelijkheden zijn bijna eindeloos! Aangezien dit een basisrecept is, voeg ik nog wat rijstproteïne toe voor sterk en glanzend haar, dat past bij elk haartype.

Je kan je DIY shampoobars ook lekker laten ruiken door middel van een etherische olie. Niet voor de gevoelige hoofdhuid, maar wel erg fijn onder de douche! Kies bijvoorbeeld voor rustgevende lavendel, verkwikkende pepermunt of rozemarijn bij bruin haar.

DIY solid shampoo bar

Goed, tijd om aan de slag te gaan! Meng in een schone, vuurvaste kom 40 gram SCI met 10 gram rozenhydrolaat en 5 gram jojobaolie. Verwarm je mengsel au bain-Marie tot de SCI smelt. Wanneer je een homogeen mengsel hebt, haal je de kom van het vuur en voeg je nog 5 gram rijstproteïne en 1 gram bewaarmiddel toe. Roer goed door en spatel je shampoo dan in een mal. Je kan gerust een leeg yoghurtpotje gebruiken of het mengsel tussen je handen tot een bal rollen. Zo hoef je geen speciale mal aan te kopen!

DIY solid shampoo bar

Laat de shampoo opstijven in de koelkast. Dat gaat vrij snel.

Wanneer de bar goed hard is, kan je hem meteen gaan gebruiken! Wrijf met de bar over je natte haar tot je voldoende schuim hebt.

Even inmasseren, uitspoelen en klaar!

Geniet van je verpakkingsloze, natuurlijke shampoo!

all about shampoo bar syndet_2

 

Grondstoffen te verkrijgen bij SHOP.ANNEDRAKE.BE

Veel DIY-plezier!

 

1 Reactie

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.