Heb je al eens een Zero Waste badkamer gezien? Zo ziet de inhoud mijn badkamerkastje er uit.
Het zal je opvallen dat ik (bijna) geen plastic verpakkingen in mijn badkamerkast heb staan. Dit straalt luxe en eenvoud uit en dat is het ook. Alles wat ik nodig heb staat er in. Van links naar rechts . mijn “energie borstel”, tandpasta (zelfgemaakt), droogshampoo (zelfgemaakt), mondwater (zelfgemaakt), deoroller (zelfgemaakt), amandelolie, haarwater (zelfgemaakt), wattenstaafjes, borstel en kam, lotion (zelfgemaakt) en watjes, ontschminkingsolie en doekjes, oogcrème (zelfgemaakt) en dagcrème (zelfgemaakt). Een zero waste badkamer straalt “zen” uit en is 100% vrij van chemische schuimmiddelen, micro plastics, parabenen, alcohol en petroleum afgeleide stoffen.
Bovendien is een zero waste badkamer niet enkel heel gezond en zacht voor je lichaam maar ook voor je portemonnee. Geef geen geld uit aan make-up removers, lotions, scrubs, maskers, en anti-rimpel crèmes maar maak deze zelf. Wil je schadelijke stoffen vermijden en veel geld besparen dan kan je tijdens mijn workshops leren hoe je zelf je verzorgingsproducten kan maken.
Ik ben verslaafd geraakt aan mijn wekelijkse scrub voor het gezicht.
“Een wekelijkse scrub duurt maar 2 minuutjes maar het haalt wel jaren van je gelaat!”
Het geheim? Er is geen geheim, je hebt enkel natriumbicarbonaat (die voor consumptie) en een basisolie zoals amandelolie nodig.
Het easy peasy makkelijke recept voor een gelaatsscrub :
Doe de hoeveelheid van een koffielepeltje bicarbonaat in je hand en giet er een koffielepel olie bij. Eventueel kan je er een druppel etherische olie van geranium of zonneroosje bij. Meng tot een papje in je handpalm en verdeel dit over je gelaat, hals en decolleté. Scrub zachtjes met langzame circulerende bewegingen gedurende 2 minuutjes. De huid rondom je ogen scrub je niet. Wrijf af met een washandje en warm water. Klaar !
Nu kan je een voedend masker aanbrengen of een paar druppeltjes van mijn anti-ageing serum. Het recept vind je in deze blogpost.
Wil jij ook een zero waste badkamer? Dit kan met deze 5 tips ;
- dump wegwerp ontschminkingsdoekes en wattenschijfjes maar koop de wasbare versie.
- gebruik 100% zuivere olie om je te ontschminken.
- maak zelf je tandpasta, het recept staat in mijn post over geld besparen.
- vervang plastic sponzen door natuurlijke zoals een loofah of sissal handschoen.
- gebruik geen douchegel maar een stuk plantaardige glycerinezeep.
- koop wattenstaafjes met een papieren staafje.
Succes en geniet van je Zero Waste badkamer!