Workshop Anne Drake - Ecologie op hoge hakken

Wanneer

09 dec 2017    
14:00 - 17:00

Waar

Boekenhuis Theoria
Casinoplein 10, Kortrijk, 8500

Nadat Anne Drake de documentaire ‘Plastic Planet’ zag, veranderde ze haar leven vrij drastisch. Ze stopte met werken in de kunststofverwerkende industrie, ging leven volgens de regels van de zero waste levensstijl en verdiepte zich in het maken van haar eigen ecologische producten. Ze schreef ook het boek ‘Doe het zelf ! Ecologie op hoge hakken’, een handige gids vol tips om afval te vermijden, gezonde veggie recepten en uiteraard DIY recepten voor cosmetische producten en poetsmiddelen. Buiten workshops geeft ze ook lezingen en advies. En op haar blog www.annedrake.be vind je handige tips.

Wist je dat de meeste crèmes slechts 3% werkzame stoffen bevatten? De rest is water, geleermiddel, alcohol, bewaarmiddelen en synthetisch parfum. Deze stoffen zijn niet zo gezond. Gelukkig is het helemaal niet moeilijk om je eigen verzorgingsproducten te maken. We werken met de beste oliën uit eerste persing, bloemenwaters en etherische oliën.

Wat kan je verwachten van deze workshop?
Tijdens de inspirerende workshop leer je vijf verschillende producten maken die je dagelijks gebruikt. Je maakt deze producten zelf en neemt deze mee naar huis in een mooie verpakking:
– tandpasta
– dagcrème
– allesreiniger savon noir
– desinfecterende badkamer/keuken reiniger
– citroen schuurcrème

Zelf je verzorgingsproducten maken is niet moeilijk en het bespaart je enorm veel geld. De recepten krijg je mee zodat je thuis ook aan de slag kan.

Prijs: 70.00 € (drankje inbegrepen).
Inschrijven via mail nick@theoria.be
Na uw inschrijving via mail ontvangt u de overschrijvingsgegevens.
Uw inschrijving is pas definitief wanneer wij het inschrijvingsgeld ontvangen hebben.

Maximum 10 personen

Geef een antwoord

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Post comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.