Workshop Doe het Zelf - Natuurlijke cosmetica

Wanneer

28 apr 2018    
10:00 - 12:30

Waar

Boekenhuis Theoria
Casinoplein 10, Kortrijk, 8500

Nadat Anne Drake de documentaire ‘Plastic Planet’ zag, veranderde ze haar leven vrij drastisch. Ze stopte met werken in de kunststofverwerkende industrie, ging leven volgens de regels van de zero waste levensstijl en verdiepte zich in het maken van haar eigen ecologische producten. Ze schreef ook het boek ‘Doe het zelf ! Ecologie op hoge hakken’, een handige gids vol tips om afval te vermijden, gezonde veggie recepten en uiteraard DIY recepten voor cosmetische producten en poetsmiddelen. Buiten workshops geeft ze ook lezingen en advies. En op haar blog www.annedrake.be vind je handige tips.

Wist je dat de meeste crèmes slechts 3% werkzame stoffen bevatten? De rest is water, geleermiddel, alcohol, bewaarmiddelen en synthetisch parfum. Deze stoffen zijn niet zo gezond. Gelukkig is het helemaal niet moeilijk om je eigen verzorgingsproducten te maken. We werken met de beste oliën uit eerste persing, bloemenwaters en etherische oliën.

Wat kan je verwachten van deze workshop?

Tijdens deze unieke en inspirerende workshop leer je vijf verschillende producten maken die je dagelijks gebruikt. Je maakt deze producten zelf en neemt deze mee naar huis in een mooie verpakking:
-tandpasta
-deo roller
-gezichtstonic
-beautyserum
-dagcrème

Zelf je verzorgingsproducten maken is niet moeilijk en het bespaart je enorm veel geld. De recepten krijg je mee zodat je thuis ook aan de slag kan.

deelnemen kost 70€ (alle receptjes, tips, truukjes en producten krijg je mee naar huis)
inschrijven via info(at)theoria.be