Workshop Natuurlijke cosmetica maken Leuven

Wanneer

01 jun 2018    
13:30 - 16:30

Nadat Anne Drake de reportage ‘Plastic planet’ zag, veranderde ze haar leven vrij drastisch. Ze stopte met werken in de kunststofverwerkende industrie, ging leven volgens de regels van de zero waste levensstijl en verdiepte zich in het maken van ecologische producten.
Ze schreef ook het boek ‘Doe het zelf ! Ecologie op hoge hakken’, een handige gids vol tips om afval te vermijden, gezonde veggie recepten en uiteraard DIY recepten voor cosmetische producten en poetsmiddelen.

Wist je dat de meeste crèmes slechts 3% werkzame stoffen bevatten? De rest is water, geleermiddel, alcohol, bewaarmiddelen en synthetisch parfum. Deze stoffen zijn niet zo gezond. Gelukkig is het helemaal niet moeilijk om je eigen verzorgingsproducten te maken. We werken met de beste grondstoffen zoals biologische oliën uit eerste persing, bloemenwaters en essentiële oliën.

Wat kan je verwachten van deze workshop?
Tijdens de inspirerende workshop leer je vijf verschillende producten maken die je mee naar huis neemt in een mooie verpakking zoals : tandpasta, deo-roller, gezichtstonic, beauty serum en dagcrème.

Zelf je verzorgingsproducten maken is niet moeilijk en het bespaart je enorm veel geld. De recepten krijg je mee zodat je thuis ook aan de slag kan.

* Minimum 5 en maximum 10 deelnemers
* Prijs: 79€ /pp (incl materiaal, 5 verzorgingsproducten, hapje & drankje)
* Inschrijven: https://goo.gl/forms/AUDs5DWtP8T0hFfA3
* Deze workshop is een samenwerking tussen Anne Drake – Ecologie op hoge hakken en De Maekerij