Gastblog

Is jouw wardrobe klaar voor de herfst 🍂?

De koudere dagen are upon us en dat betekent: wollen truien, lange broeken en warme sokken. De herfst is een leuke tijd met wandelingen in het bos, goed ingeduffeld in zachte en warme stoffen. Neem eens de tijd om je kleerkast onder handen te nemen en hem helemaal winterklaar te maken. En natuurlijk doen we dit zo duurzaam mogelijk.

Investeren of tweedehands?

In de herfst en winter heb je degelijke stukken nodig die lang meegaan. Tijdloos en duurzaam. Het valt op dat steeds meer merken belang hechten aan duurzamere collecties. Er is ook enkel toekomst voor kwaliteit en duurzaamheid. Investeer jij graag in een duurzame stuks  die je jaar in, jaar uit, kan dragen, of ga jij helemaal voor tweedehands ? Beide keuzes zijn duurzaam :-).

Wil je dit jaar investeren in een mooie duurzame winterjas, beschouw het als een “investment piece”. Het is belangrijk dat je jas je goed warm houdt, zeker als je veel met de fiets onderweg bent. Deze gewatteerde jas van 100% gerecycleerd materiaal in 3 kleuren (geen dons, dus vegan) zal je zeker lekker warm en droog houden. Kies liever geen eendendons, maar bijvoorbeeld gerecycleerd polyester. Even warm, en geen dierenleed. Hoewel de gewone trenchcoat altijd stijlvol blijft, kan je deze herfst ook een vegan leren trenchcoat aanschaffen. Ga voor een felle kleur of stijlvol zwart. Ook vegan laarzen zijn niet meer van echt te onderscheiden en zitten even comfortabel.

Wees het zonnetje in de kamer

Wanneer de dagen korter worden, kan jij het lichtpuntje in de duisternis zijn. Haal je favoriete kleurrijke kledingstukken uit de kast of snuister rond in tweedehandswinkels en zoek naar een paarse trui, groene broek of oranje blouse. Hoe intenser de kleur, hoe beter. Een kanariegele wollen trui met camel jas en broek? Yes! Als het buiten guur en donker is moeten we zelf de boel opleuken :-). Shop eens in je eigen kast, of doe een ruil avond met vrienden! Wedden dat dit voor verrassende en vrolijke combinaties zal zorgen?

Geef een antwoord

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Post comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.